Een week na de overwinning op Feyenoord liep Excelsior op vreemde bodem tegen een nederlaag aan. Bij Fortuna Sittard werd met 4-1 verloren. Een onnodige nederlaag, die Excelsior evenwel aan zichzelf te danken had.

Het leek aanvankelijk een beetje op een waterpolowedstrijd in Sittard. De regenval had ervoor gezorgd dat met name de zijkanten van het veld kletsnat waren, met als gevolg dat de bal niet altijd wilde rollen zoals de spelers voor ogen hadden. Ondanks dat begon Excelsior goed aan de wedstrijd.

Al na vier minuten moest doelman Alexei Koselev handelend optreden bij een inzet van Ali Messaoud. De doelman van Fortuna Sittard deed dat prima en dit moment zou kenmerkend worden voor de rest van de wedstrijd. ,,Dit zette de trend voor de middag’’, concludeerde Adrie Poldervaart tijdens de persconferentie. ,,Het werd 4-1, maar het duel had net zo goed in 6-6 kunnen eindigen.’’

Er kwamen nog wat mogelijkheden voor Excelsior, maar de openingstreffer was na dertien minuten spelen voor de thuisploeg. Lazaros Lamprou schoot de bal vanaf links in de rechter bovenhoek langs Alessandro Damen binnen, 1-0. Kort daarna moest Luigi Bruins de strijd met een blessure staken, zijn vervanger was Dennis Eckert. Hij schoot de bal na een actie van Marcus Edwards naast het doel.

Na 34 minuten spelen werd het voor Excelsior nog vervelender. Thomas Oude Kotte, die even daarvoor na een schwalbe van Mark Diemers geel had gekregen van scheidsrechter Christiaan Bax, leverde de bal in en Lamprou kon uiteindelijk zijn tweede doelpunt van de middag maken. Diemers had kort na rust de 3-0 op zijn schoen, maar Damen voorkwam dit met een prima redding.

Excelsior nam daarna het heft in handen en was via Edwards dichtbij de 2-1, maar zijn schot na een heerlijke rush was te zacht. Twee minuten later zorgde Ali Messaoud alsnog voor de 2-1 en leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Jeffry Fortes had de 2-2 moeten maken, maar zijn kopbal ging net over het doel. Excelsior kreeg de rekening kort erna gepresenteerd toen Diemers 3-1 maakte.

Ook nu gaf Excelsior niet op en voelde ook alsnog een treffer de wedstrijd nog had kunnen kantelen, maar het lukte de ploeg niet om die aansluitingstreffer te maken. De 4-1 in de laatste minuut van Andrija Novakovich was de genadeklap en zorgde er definitief voor dat Excelsior met lege handen terugkeerde naar Rotterdam. Excelsior speelde niet slecht, maar leed dus wel een grote nederlaag.

Advertentie
DELEN