Excelsior moet aanstaande woensdag 22 mei vol aan de bak in de tweede halve finale wedstrijd in de play-offs tegen RKC Waalwijk. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren. De return is om 18:30 uur op Woudestein.

Daar waar Excelsior vertrouwen had getankt in de laatste twee competitiewedstrijden, was van het overtuigende spel in die wedstrijden in Waalwijk weinig terug te zien. De Rotterdammers wisten met name in het eerste bedrijf amper dreigend te worden en troffen in RKC Waalwijk bovendien een taaie en gevaarlijke tegenstander.

Ryan Koolwijk en Mounir El Hamdaoui keerden in Waalwijk terug in de basisopstelling. Precies vijf jaar geleden promoveerde Excelsior in het Mandemakers Stadion ten koste van RKC Waalwijk naar de Eredivisie, maar nu waren de rollen omgedraaid. Nu is Excelsior de eredivisieclub die strijdt tegen degradatie en hoopt RKC Waalwijk op promotie.

Het eerste schot van de wedstrijd was voor Excelsior, maar de bal van Jeffry Fortes belandde op de vuisten van doelman Etienne Vaessen. Daarna was het RKC Waalwijk dat dreigend werd en een aantal keer dichtbij de openingstreffer was. Een inzet van Jurien Gaari belandde in het zijnet en ook Anas Tahiri, Mario Bilate en Emil Hansson vonden het doel niet.

De grootste kans van de eerste helft was na een kwartier voor Stijn Spierings. Hij kreeg de bal van Dylan Seys, maar schoot van dicht voor het doel over. Ook Bilate was dichtbij de 1-0, maar zag zijn inzet weggetikt worden door Thomas Oude-Kotte. Excelsior kwam er aan de andere kant maar lastig doorheen. Een kopbal op slag van rust van Elias Mar Omarsson was het enige wapenfeit van de Rotterdammers.

Vijf minuten na rust schoot Mounir El Hamdaoui de bal naast het doel, waarna RKC Waalwijk dichtbij de openingstreffer was, maar Damen op de weg vond. Het bleek slechts tijdelijk uitstel, want een minuut later schoot Mario Bilate alsnog de verdiende 1-0 binnen. Met de entree van Marcus Edwards na ruim een uur spelen, kwam er iets meer dreiging van Excelsior. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Jeffry Fortes in de 71e minuut, 1-1.

De eveneens ingevallen Dennis Eckert schoot de bal tien minuten voor tijd op aangeven van Edwards maar net naast. Helaas was het kort hierna wel raak aan de andere kant. De bal viel bij de tweede paal voor de voeten van Jurien Gaari en die schoot de 2-1 binnen. Verder dan een schot van Herve Matthys dat naast ging, kwam Excelsior daarna niet meer, waardoor de Rotterdammers verloren.

Advertentie
DELEN