Het was een krankzinnig duel tussen Excelsior Rotterdam en Heracles Almelo. Na een 1-2 voorsprong halverwege leek Excelsior het in het eerste kwartier na rust helemaal weg te geven (4-2), maar de Rotterdammers toonden veerkracht en wonnen met 4-5.

Excelsior begon fel aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, met onder meer Elías Már Ómarsson en Robin van der Meer in de basisopstelling. Marcus Edwards en Ali Messaoud moesten hierdoor genoegen nemen met een plekje op de bank. Het eerste schot op doel was van Heracles Almelo, maar daarna opende Excelsior de score. Uitgerekend Ómarsson schoot de 0-1 binnen uit een corner die door Excelsior na goed doorzetten werd verdiend. Het lukte de Rotterdammers daarna niet om de goede openingsfase een vervolg te geven en na 23 minuten knokte Adrian Dalmau zich door de zestien en schoot de 1-1 langs Alessandro Damen.

In deze fase leek de thuisploeg op weg naar de 2-1, maar Kristoffer Peterson wist geen raad met een prima voorzet van Brandley Kuwas, waardoor de ruststand 1-1 leek te zijn. Een curieus moment op slag van rust bezorgde Excelsior echter opnieuw de voorsprong. Doelman Janis Blaswich wilde de bal uittrappen, maar werd gehinderd door een medespeler die de bal bezorgde bij Ómarsson, die met een boogje zijn tweede van de middag maakte, 1-2.

In de tweede helft nam de druk van de thuisploeg snel toe. Heracles kreeg een aantal mogelijkheden en na zes minuten was het raak. Adrian Dalmau schoot zijn tweede van de middag binnen, 2-2. Alessandro Damen wist daarna tot twee keer toe te voorkomen dat Dalmau zijn hattrick compleet kon maken, maar na een uur was het alsnog raak. Na een snelle omschakeling was het 3-2. Kort erna schoot Lerin Duarte de 4-2 binnen. Zo gaf Excelsior in ruim een kwartier de 1-2 voorsprong volledig weg.

De middag zou echter nog krankzinniger worden en dat begon achttien minuten voor tijd met de aansluitingstreffer van Jurgen Mattheij. Met de eerder ingevallen Luigi Bruins en Marcus Edwards en Dennis Eckert erbij ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg bleef echter dreigend in de omschakeling, al speelde Heracles Almelo de mogelijkheden die zo ontstonden niet goed uit.

De spanning was definitief terug toen Dennis Eckert een minuut voor tijd uit een corner de 4-4 maakte. Vanaf dat moment rook Excelsior bloed en het ging op zoek naar meer. Elías Már Ómarsson bekroonde zijn middag in de 91e minuut definitief met de 4-5. Hij was de eerste speler sinds Michel Beukers in 1983 die namens Excelsior een hattrick maakte in een eredivisieduel. Het betekende de eerste zege op vreemde bodem sinds 25 november. Toen werd FC Emmen met 1-2 verslagen.

Advertentie
DELEN