Screenshot YouTube Sparta Rotterdam

Dick Advocaat wilt komend seizoen geen trainer van Feyenoord worden. Dit omdat er een negatieve sfeer zou hangen rondom zijn mogelijke aanstelling.

Advocaat heeft via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan Feyenoord laten weten dat hij geen interesse meer heeft in het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Daardoor moet technisch directeur Martin van Geel op zoek naar een andere oplossing.

“Ik heb een oriënterend gesprek gehad met Feyenoord”, licht Advocaat zijn beslissing toe in gesprek met De Telegraaf. “Daar ga ik niet over jokken. Dat was een gesprek zonder dat een van beide partijen al conclusies trok. Toch heb ik nu besloten om geen vervolg te geven aan dat eerste gesprek.”

“Feyenoord is een heel grote club”, vervolgt de oefenmeester van FC Utrecht. “En voor mij was het echt een grote eer om daar te mogen werken. Maar er is zo’n negatieve sfeer rond mijn eventuele benoeming ontstaan, dat ik tot dit besluit ben gekomen. Want die negatieve sfeer, daar zit Feyenoord niet op te wachten en ik ook niet.”

Volgens het AD was het de bedoeling dat Advocaat één seizoen aan de slag zou gaan als trainer van Feyenoord en dat Dirk Kuyt met hem mee zou kijken. Na een jaar had Feyenoord een beslissing willen nemen of Kuyt er klaar voor zou zijn om zelf trainer te worden. Vrijdag 8 februari staat een bijeenkomst met Van Geel en de overige verantwoordelijken van Feyenoord gepland om de vervolgstappen te bespreken.

Advertentie
DELEN