Afbeelding: Feyenoord

Feyenoord heeft het sterke optreden in de Klassieker van vorige week geen passend vervolg gegeven. De ploeg kwam in de Rotterdamse derby tegen Excelsior onherkenbaar voor de dag en verloor met 2-1.

Hoewel Feyenoord verre van groots speelde, leek het in Kralingen toch op weg naar een goed resultaat. Robin van Persie versterkte zijn positie als clubtopscorer, door negen minuten na rust het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Het was zijn elfde competitiegoal van dit seizoen.

Lang lukte het niet om de voorsprong vast te houden. Ali Messaoud tekende na ruim een uur spelen voor de gelijkmaker en bracht daarmee Feyenoord weer terug bij af. De ploeg nam in de slotfase de nodige risico’s om toch nog de overwinning uit het vuur te slepen, maar in plaats daarvan pakten de Kralingers de volle buit.

Nadat Kenneth Vermeer al een paar keer een tweede goal had voorkomen, was hij bij het ingaan van de blessuretijd kansloos bij een kiezelhard schot van Robin van der Meer. De invaller deed Feyenoord veel pijn, want zijn treffer bleek de winnende. Zo liep Feyenoord in eigen stad tegen een dure nederlaag aan, nota bene een week na de schitterende zege in de Klassieker.

Advertentie
DELEN