Beeld: OMA / Gemeente Rotterdam

In het nieuwe stadion kunnen per wedstrijd 3884 kinderen tussen 10 en 15 jaar uit Rotterdam Zuid gratis naar thuiswedstrijden van Feyenoord. Hierover hebben Stadion Feijenoord en Stichting De Verre Bergen een principeovereenkomst gesloten.

De partijen richten in het nieuwe stadion een speciaal ‘Vak van Zuid’ in. Op jaarbasis zullen er ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Stichting De Verre Bergen stelt 24,5 miljoen euro beschikbaar voor het realiseren van dit programma. “Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen.”, aldus directeur Jan de Jong.

Stichting De Verre Bergen investeert in sociaal maatschappelijke programma‚Äôs in Rotterdam. Directeur Roelof Prins van Stichting De Verre Bergen: “Er zijn kinderen die praktisch naast het stadion wonen, maar nooit een wedstrijd bezoeken. Wij willen dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben en die wonen op Zuid de mogelijkheid krijgen de sfeer in het Feyenoord stadion te proeven.” Hoe de zitplaatsen in Vak van Zuid precies worden verdeeld, is nog niet bekend.

Advertentie
DELEN