Screenshot YouTube RTV Rijnmond

Dirk Kuyt neemt alles geruchten over zijn positie bij Feyenoord niet serieus. Zo wordt er gespeculeerd dat Dick Advocaat, de topfavoriet om Giovanni van Bronckhorst op te volgen, Kuyt klaar moet maken om het stokje over te nemen.

“Zo’n vastomlijnd scenario ligt er absoluut niet. Je weet toch nooit hoe het loopt in de voetballerij. Ik focus me nu vooral op Onder 19. Ik wil de jeugd goed leren kennen, precies weten wie wie is, wat hij kan, wat er nog aan schort”, zo vertelde Kuyt aan De Volkskrant.

Kuyt merkt dat het trainerschap veel energie vraagt. “Op zo’n dag als vandaag ben ik twaalf uur bezig. Dan ga ik niet ook nog met Martin (van Geel) bellen. Dat hoeft ook niet. Hij moet de nieuwe trainer aanstellen, niet ik”, zegt Kuyt.

Kuyt hoopt ooit wel hoofdtrainer van Feyenoord te worden. “Maar het is niet zo dat het absoluut over anderhalf jaar zover moet zijn. Misschien duurt dat nog twee of drie jaar, ik heb geen haast, hoor. Ik wil wel over een jaar dat diploma hebben. Zodat ik er sta als Feyenoord me nodig heeft.”

Advertentie
DELEN