Beeld: OMA / Gemeente Rotterdam

Het vertrek van wethouder Visser (D66) levert mogelijk slecht nieuws op voor Feyenoord City. Volgens diverse fracties uit de gemeenteraad zal het ontslag leiden tot vertraging van het project.

“Je kunt bij de geplande oplevering nu gerust een jaar optellen. Dat is onvermijdelijk”, zo stelt Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) in het AD. De planning was om in de zomer van 2023 een nieuw stadion op te leveren. “Dat kun je vergeten, dat gaat niet meer lukken. Dat hoeft overigens geen drama te zijn. Als alles een stukje wordt opgeschoven, de financiering rond komt en de gemeente Rotterdam zijn finale toestemming geeft, dan is er niet zoveel aan de hand. Alleen de opening is dan een jaar later.”

Een woordvoerder van Feyenoord City reageert niet op de vraag of het vertrek daadwerkelijk vertraging van het project betekent. Wel wilt hij Visser bedanken. “Zijn enorme betrokkenheid hebben we erg op prijs gesteld. Daar zijn we hem erkentelijk voor. We kijken uit naar wie hem gaat opvolgen en hoe we met die persoon de samenwerking vorm kunnen geven.”

Advertentie
DELEN