Feyenoord neemt het zondag 3 februari in eigen stad op tegen Excelsior. In Kralingen wordt om 12.15 uur afgetrapt. Beide ploegen zijn druk bezig met de voorbereiding op de Stadsderby.

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart ziet zondag kansen voor zijn ploeg. Hij is positief over de prestatie van Feyenoord tijdens de Klassieker tegen Ajax. “Feyenoord moet dat altijd kunnen opbrengen met de kwaliteit aan spelers die ze hebben en die achterban. Zondag spelen ze echter in het kleinste stadion van de Eredivisie en op hun favoriete ondergrond, dus dat is weer heel anders… Maar Feyenoord is natuurlijk gewoon een goede ploeg. Als je van PSV en Ajax kunt winnen, en dan vooral de manier waarop, dat zegt wel iets. Maar als ze te weinig brengen, zijn ze ook kwetsbaar.”, zo vertelde hij over de wedstrijd.

Feyenoord kende een valse start van het kalenderjaar 2019, door met 3-1 te verliezen bij PEC Zwolle. De ploeg herstelde zich knap, met eerst een midweekse bekerzege op Fortuna Sittard (4-1), die werd gevolgd door de spectaculaire 6-2 overwinning op Ajax. Feyenoord staat daardoor stevig op de derde plaats.

Nummer vijftien Excelsior beëindigde afgelopen weekend een negatieve serie van vier nederlagen op rij. De Kralingers versloegen De Graafschap in eigen huis met 2-0. Door die zege blijft de ploeg van Poldervaart net boven de degradatiestreep, met één punt voorsprong op nummer zestien FC Groningen.

Advertentie
DELEN