Marcos Senesi zal zondag niet in de basis beginnen in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag. Een debuut is echter niet uitgesloten: trainer Jaap Stam neemt de Argentijn wel op in de wedstrijdselectie, zo vertelde de coach op de persconferentie.

Mogelijk dat Senesi als invaller zijn eerste minuten gaat maken. De verdediger trainde vrijdag voor het eerst mee met Feyenoord nadat hij tijdens de interlandperiode bij de selectie van Jong Argentiniƫ zat.

“Hij heeft veel gevlogen de laatste weken, dus die jongen is ook herstellende. Maar hij is beschikbaar”, legt Stam, die met veel interesse naar Senesi keek op de training, uit op de persconferentie. “Het is een rustige jongen, die weloverwogen zijn antwoorden geeft, nadenkt over alles, ook over het spelletje. Dat is mooi om te zien. Herken ik iets van mezelf in hem? Een beetje wel, ja.”

Stam vervolgt: “Het is een jongen die heel graag wil, met een bepaalde mentaliteit en kwaliteiten. En daarom zijn we natuurlijk ook achter hem aangegaan. Maar het is wel een jongen waar we rustig mee moeten beginnen. Hij moet wennen aan een ander land, een andere cultuur, met andere spelers en een andere manier van spelen. Uiteindelijk heeft dat ook wel zijn impact, en gaan we er rustig mee om”, aldus Stam, die Senesi op de bank zal zetten zondag.

Advertentie
DELEN