Renato Tapia speelt momenteel op huurbasis bij Willem II, de tegenstander van aankomende weekend. Volgens de Peruviaan was zijn periode bij Feyenoord lastig en was het moeilijk om zijn rust te bewaren. Tapia speelde niet veel in De Kuip.

Tapia weet niet waarom hij bij Feyenoord niet wist door te breken. “Ik weet het niet: misschien had ik het niet in de hand, misschien ligt het aan de manier waarop het team speelt, aan het ritme of aan mijn kwaliteit. De gewonnen prijzen rechtvaardigen alle keuzes”, zo vertelt hij aan goal.com.

De komst van Jaap Stam is voor Tapia een nieuwe kans. “Ik vind zijn komst een grote stap voor Feyenoord. Hij heeft karakter, we kennen hem allemaal als voetballer. Ik weet niet hoe hij is als trainer, ik heb nog geen collega’s uit Zwolle over hem gesproken. Ze hebben hem gekozen omdat ze iets in hem zien.”

Als het goed is keert Tapia na dit seizoen terug bij Feyenoord. “Ik moet terug. Het is mijn ambitie om te slagen als voetballer, het maakt me niet uit waar. Ik heb in Nederland alles gewonnen wat ik kon winnen. Ik heb weliswaar niet vaak gespeeld, maar ik was er wel in belangrijke wedstrijden. Hierna wil ik graag naar een andere club in een betere competitie. Daar vecht ik voor sinds ik ben gaan voetballen.”

Advertentie
DELEN