Jan-Arie van der Heijden heeft het gevoel dat hij nog enkele jaren mee kan. De verdediger werd afgelopen week 31 jaar en heeft zin in de samenwerking met Jaap Stam.

“Ik ben 31 jaar en je bent nooit te oud om te leren. Ik denk dat zelfs Sergio Ramos nog dingen meemaakt waarvan hij iets kan opsteken. Kijk maar naar de afgelopen Champions League-ronde van zijn club tegen Ajax. Als je genoegen neemt met wat je hebt bereikt, gaat het fout. Ik vind het heerlijk om elke dag nog keihard te trainen”, aldus van der Heijden in De Telegraaf.

“Ik heb weinig blessures gehad en heb het gevoel dat ik nog een aantal jaren kan doorgaan. Op mijn positie, centraal in de defensie, gaat ervaring steeds meer meetellen. Ik zorg dat ik topfit ben en in zo’n wedstrijd als tegen PSV laten we allemaal zien waartoe we werkelijk in staat zijn met Feyenoord. Tegen Ajax deed het elftal dat ook.”

Van der Heijden sprak ook over zijn toekomstige trainer Jaap Stam. “Het is geen toeval dat de nieuwe trainer weer een centrale verdediger is. Als speler was Stam ook al een leider. En het maakt volgens mij veel verschil of zo’n type trainer wordt of een linksbuiten. Er zijn wel vleugelspitsen die trainer worden, maar toch heel wat meer centrale verdedigers. Die hebben altijd het spel voor zich en het zijn over het algemeen rustige gasten. Ik hoop straks net die tips van hem te krijgen, waardoor ik nog een beetje beter kan worden.”

Advertentie
DELEN