Feyenoord treft De Graafschap in de 21ste speelronde van de Eredivisie. De Superboeren komen op bezoek in De Kuip, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Feyenoord en De Graafschap elkaar treffen. Eerder deze voetbaljaargang ging het duel op De Vijverberg met 2-0 verloren. Fabian Serrarens en Stef Nijland scoorden op zondag 12 augustus 2018 voor de thuisploeg en Feyenoord eindigde met negen man. Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius kregen beiden twee keer geel en dus een rode kaart.

Ridgeciano Haps ontbreekt in de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De linksback maakte onlangs na een lange afwezigheid zijn rentree, maar is door een liesblessure niet fit genoeg om in actie te komen.

De Graafschap-trainer Henk de Jong kende geen optimale voorbereiding op het duel in De Kuip. Hij ontbrak zelf tijdens de laatste trainingen wegens ziekte, terwijl ook de spelers Stef Nijland, Jordy Tutuarima, Javier Vet en Lars Nieuwpoort met griepklachten te maken kregen. Zij ontbreken waarschijnlijk in De Kuip. Door de afwezigheid van Tutuarima en Vet komen in ieder geval debutant Ruben Ligeon en Frank Olijve in de ploeg.

Advertentie
DELEN