Feyenoord treft Heracles Almelo in de dertigste speelronde van de Eredivisie. Het team van Giovanni van Bronckhorst ontvangt de Heraclieden in De Kuip, waar zaterdag 13 april om 20:45 uur wordt afgetrapt.

Feyenoord trof Heracles Almelo dit seizoen al één keer eerder. In het Polman Stadion werd op 11 november 2018 met 0-2 gewonnen door een eigen doelpunt van Janis Blaswich en een treffer van Jens Toornstra. Vorig seizoen bleven de punten na de thuiswedstrijd in Rotterdam. Robin van Persie werd op 18 februari 2018 matchwinner: 1-0.

Robin van Persie keert tegen Heracles Almelo terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De captain is terug van een kuitkwetsuur. Ridgeciano Haps viel afgelopen zondag in het uitduel met VVV uit met een knieblessure en is daar nog niet van hersteld. Jeremiah St. Juste (nog niet wedstrijdfit) en Dylan Vente (geschorst) ontbreken ook.

Heracles-trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Lerin Duarte (geschorst), Robin Pröpper (knie) en Niels Leemhuis (lies). Sebastian Jakubiak is nog niet wedstrijdfit.

‘We hebben een periode gehad waarin het qua spel en resultaat beter moest,’ zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘De afgelopen weken gaat het op beide vlakken een stuk beter en hebben we twee keer op rij gewonnen. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg moeten we dat verlengen.’

Wormuth: ‘De waarschijnlijkheid dat we morgen winnen is gering, want Feyenoord behoort tot de beste vier teams van Nederland en we spelen ook nog uit. Alle spelers moeten hun maximale niveau halen en dan hebben we ook nog wat geluk nodig. Natuurlijk heeft Heracles Almelo de laatste jaren vaak verloren van Feyenoord, maar dat ligt ook aan de kwaliteiten van de tegenstander. Het is altijd mogelijk die serie te doorbreken en daar gaan we voor.’

Advertentie
DELEN