Foto: Politie

Het Rotterdamse Kralingen schrikt donderdag 9 mei op als er net na middernacht meerdere schoten worden gelost op een woning in de Plantagestraat. Vorige week hield de politie een 27-jarige man aan die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident, zo heeft de politie vrijdag 7 juni bekendgemaakt.

Een man ligt nietsvermoedend televisie te kijken als er rond half één ’s nachts opeens harde knallen klinken en hij door zijn gordijnen lichtflitsen ziet. Zijn huis wordt beschoten. Doodsbang vlucht hij zijn huis uit. Verschillende buren bellen de alarmlijn. Agenten die toesnellen, vinden meerdere hulzen op straat en meerdere kogelinslagen in de woning. Het is volkomen onduidelijk waarom dit huis wordt beschoten en of dat überhaupt de bedoeling was.

De Forensische Opsporing stelt dezelfde avond sporen veilig en agenten trekken de wijk in voor een buurtonderzoek. Ook roept de politie in een getuigenoproep omwonenden op om camerabeelden te delen. Het onderzoeksteam legt alle beschikbare informatie, ook die uit systemen, naast elkaar en komt na enig onderzoek uit bij een mogelijke verdachte. Die wordt zondag 26 mei door agenten gezien in een auto op de Jacob Catsstraat. Agenten houden de man aan, samen met de twee andere inzittenden van de auto. In de auto lag een geladen vuurwapen en ruim 20.000 euro contant. Naar de achtergronden van het schieten wordt nog onderzoek gedaan.

Advertentie
DELEN