Foto: Politie

De agent die 7 mei 2017 een ME-busje bestuurde en een Feyenoordsupporter aanreed heeft voor voorwaardelijke taakstraf van 20 uur opgelegd gekregen. Mocht de agent opnieuw de fout ingaan, dan zal hij de straf uit moeten voeren. Justitie had een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur met een proeftijd van één jaar geëist tegen de chauffeur.

Het incident vond plaats op 7 mei 2017. Naar aanleiding van de voetbalwedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord braken er op verschillende plekken in het centrum ernstige ongeregeldheden uit, agenten werden massaal bekogeld, waardoor de Mobiele Eenheid moest ingrijpen. Aan het eind van de middag voerde de politie te paard charges uit op de Coolsingel, de bewuste ME-bus reed mee om de flanken van de paarden te beschermen. In de bus zat op dat moment een cameraploeg van Dumpert die die dag meeliep met de ME. Op de door hen gemaakte beelden is te zien dat de chauffeur op een gegeven moment een stuurbeweging naar rechts maakt, waarbij het slachtoffer wordt geraakt. De supporter liep hierbij ernstig beenletsel op.

Volgens de rechtbank heeft de agent de supporter opzettelijk aangereden, wel zou hij niet hebben gewild dat de Feyenoordsupporter letsel op zou lopen.

Advertentie
DELEN