De BIOS Groep trekt zich terug uit de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond. Hiervoor hebben de BIOS Groep en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vrijdag 5 juli een overeenkomst getekend. De Veiligheidsregio koopt de BIOS Groep uit en wordt hiermee de enige eigenaar van de ambulancedienst.

Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio, noemt het ondertekenen van de overeenkomst een ‘historisch en ook emotioneel moment’, verder noemt de directeur het ‘een stap vooruit in een nog betere ambulancezorg in de regio’. Onder andere de aanrijtijden van de ambulances en de personele bezetting moeten worden verbeterd. De nieuwe situatie moet het eenvoudiger maken om de organisatie te verbeteren, er is voortaan maar één eigenaar en is hierdoor minder overleg nodig.

De AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond blijft waarschijnlijk in de toekomst ook verantwoordelijk voor de ambulancezorg in de regio. De overheid verdeelt in 2021 opnieuw de vergunningen voor de ambulancezorg, maar ziet waarschijnlijk af van de plannen. De minister wil de continuïteit en permanente beschikbaarheid van ambulancezorg van goede kwaliteit behouden. Daarom wil hij de huidige aanbieders voor onbepaalde tijd een aanwijzing geven.

Advertentie
DELEN