Foto: Politie

De politie hield zondagavond 9 juni, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam- Kralingen. Bij de politie-actie waren meer dan twaalf politie-eenheden betrokken.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat met een groep mannen. Die vechtpartij eindigde in een schietpartij. Personeel van de meldkamer dirigeerde alle beschikbare eenheden naar de locatie. Politieagenten namen op diverse strategische locaties positie in. De politiehelikopter ondersteunde de massale politieactie vanuit de lucht. Hierdoor konden de agenten direct drie verdachten aanhouden. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij een schotwond in zijn been had.

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, daar namen zij ook een auto in beslag die vermoedelijk van een van de verdachten is. Het voertuig wordt nader onderzocht.

Eerder op de avond vond er ook al een schietincident plaats in Rotterdam. Ook daar werd direct na het incident een verdachte aangehouden.

Advertentie
DELEN