Foto: FIOD

De FIOD en politie hebben op 15 augustus drie bedrijfspanden in Rotterdam en drie woningen in Breda en Ridderkerk doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Het onderzoek is gestart na een signaal van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) in Rotterdam en richt zich op drie mannen. Zij exploiteren verschillende juwelierswinkels en kopen sieraden in.

De mannen worden verdacht van belastingfraude voor een bedrag van circa 500.000 euro. Ook worden zij verdacht van het niet bijhouden van het Digitaal Opkopers Register (DOR) bij de inkoop van (gebruikt) goud. Dat is strafbaar. Het DOR moet worden bijgehouden om heling van gestolen goederen te helpen voorkomen.

Tijdens de doorzoekingen heeft de FIOD beslag gelegd op contant geld, 10 baren zilver, een kilo goud en fysieke en digitale administratie. Na de doorzoeking van de bedrijfsruimte heeft de Belastingdienst beslag gelegd op de ongeveer 15.000 euro contant geld en de voorraad gouden en zilveren sieraden van de winkels. Dit is gedaan om de achterstallige belasting waarvoor vermoedelijk gefraudeerd is veilig te stellen. Het gaat om omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Advertentie
DELEN