Team Verkeer van de Regionale Politie-eenheid Rotterdam heeft van 5 tot en met 18 augustus intensiever gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Het werkgebied van Team Verkeer bestrijkt het gehele Rijnmondgebied, waaronder de snelwegen A15 en A16.

Deze gerichte snelheidscontroles waren in het kader van TISPOL. TISPOL is een Europees netwerk van politieorganisaties dat streeft naar vermindering van de dood, ernstig letsel en misdaad op de Europese wegen.

Agenten van Team Verkeer hebben met radar, laser en mobiel gecontroleerd. Hierbij zijn in twee weken tijd ruim 600 boetes uitgeschreven voor overschrijding van de maximumsnelheid. Tevens werden ruim 50 rijbewijzen ingevorderd omdat bestuurders de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur overschreden.

Uitschieters tijdens de controles waren 208 kilometer per uur over de snelweg waar 100 kilometer per uur is toegestaan en 150 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur.

Advertentie
DELEN