Foto: RET / R. Utrecht

De RET zoekt een energieleverancier die een opwekcapaciteit van 120 miljoen kWh per jaar aan groene stroom bijbouwt in Nederland. Dat staat gelijk aan het verbruik van 40.000 huishoudens. Daarnaast vraagt de Rotterdamse stadsvervoerder de leverancier om zonnepanelen te leggen op diverse RET-gebouwen.

De RET heeft hiervoor een aanbesteding in de markt gezet. Onder het beoogde nieuwe tienjarige contract valt alle elektriciteit die het bedrijf gebruikt. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Deze aanbesteding is een volgende stap in de verduurzaming van onze bedrijfsvoering. We zoeken een leverancier die voor het leveren van onze stroom in Nederland nieuwe duurzame opwekcapaciteit bijbouwt. Groene stroom hebben we al, maar met het nieuwe contract neemt de productie van zonne- en/of windenergie in Nederland toe. Zo dragen wij als vervoerder ons steentje bij aan de energietransitie waar we voor staan.”

Omdat de zonne- en/of windparken nog gebouwd moeten worden, duurt het tot 1 januari 2024 totdat de RET alle stroom daaruit betrekt. In de periode 1 januari 2020 tot en met 31 december 2023 koopt het vervoersbedrijf duurzame elektriciteit in die voor 100 procent afkomstig is van bestaande wind of Nederlandse biomassa, met uitzondering van bijstook in kolencentrales.

Op de metrostations Slinge, Rijnhaven, Zuidplein en Maashaven liggen al zonnepanelen. Verder zet het vervoersbedrijf in op de verduurzaming van het eigen wagenpark, energieneutraal en circulair bouwen, efficiënter omgaan met energie en een uitstootvrije busvloot.

Advertentie
DELEN