Samen met Maastricht is Rotterdam nog in de race om in 2020 het Eurovisie Songfestival te mogen organiseren. Op 16 juli maakte de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020 (NPO, AVROTROS en NOS) bekend dat Rotterdam en Maastricht de laatste twee overgebleven steden zijn die in mei 2020 meedingen naar het organiseren van dit grote evenement. Utrecht. Arnhem en Den Bosch waren ook in de race, maar zijn nu dus afgevallen.

Wethouder Said Kasmi is blij met het nieuws. ‘We staan hier in de startblokken. Wij denken dat Rotterdam uitermate geschikt is om het Songfestival te organiseren. Een échte stad van nu die we graag delen met de rest van de wereld: mediageniek, divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy een prachtige locatie. We bereiden ons nu voor op een locatiebezoek, waarbij we laten zien dat we ruimschoots aan alle eisen voldoen. En daarna is het aftellen tot de bekendmaking in augustus.’

De gemeente Rotterdam heeft samen met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners het bidbook opgesteld voor de kandidaatstelling gaststad Eurovisie Songfestival 2020. Openbaarmaking gaat in overleg met de projectorganisatie. Het bidbook heet: Rotterdam for Real. De titel verwijst enerzijds naar de overeenkomst tussen het programma van eisen en wat de stad te bieden heeft, anderzijds naar de bewoners en ondernemers die de stad maken tot wat die nu is en dat graag aan bezoekers laten zien. De inhoud van het bidbook is nog vertrouwelijk.

Advertentie
DELEN