Het gebied rondom het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en CBT Rijnmond. Deze organisaties hebben de gemeente Rotterdam gevraagd een rookvrije zone in de openbare ruimte in te richten. Samen met de gemeente willen zij zo bijdragen aan een Rookvrije Generatie.

De rookvrije zone is geen officiƫle verbodsplek. Aan bezoekers van de zone wordt gevraagd mee te werken aan het rookvrij houden van het gebied. Toezichthouders van de verschillende organisaties zullen zelf bezoekers, leerlingen en patiƫnten aanspreken. De eigen terreinen van Hogeschool Rotterdam zijn sinds september 2018 al rookvrij.

De zone wordt de komende maanden voorzien van duidelijke belijning en bebording. Bij de start van het nieuwe schooljaar is de zone officieel van kracht. Dit is voor Rotterdam de eerste rookvrije openbare ruimte. Maar daar blijft het volgens de gemeente niet bij. De gemeente ziet deze eerste zone als een experiment.

Advertentie
DELEN