Foto: Politie

De politie heeft vrijdagavond 10 mei twee Fransmannen aangehouden na een achtervolging over de A15 en A4, zo heeft de politie maandag 13 mei bekendgemaakt. Agenten hielden vrijdagavond ter hoogte van de Waalhaven een snelheidscontrole. Met een lasergun werd bij een auto een snelheid van 163 kilometer per uur gemeten, waar 100 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Hierop werd direct de achtervolging ingezet. Via de A15 ging de snelheidsduivel de A4 op richting de Beneluxtunnel. Bij Schiedam kreeg het voertuig een stopteken te zien, maar sloeg dit volledig in de wind en gaf gas bij richting de Ketheltunnel. Inmiddels trapte de Golf het gaspedaal zelfs in tot 210 kilometer per uur en nam zonder remmen de afslag naar de Kruithuisweg in Delft. Onderaan crashte de auto en wilden de twee inzittenden vluchten.

De agenten waren sneller en konden de twee tegenhouden. Ze raakten wonder boven wonder niet gewond. Een kijkje in de auto gaf meteen de reden van hun vluchtgedrag, de vloer lag vol met briefgeld. Ook het dashboardkastje en de achterbank waren bezaaid met briefjes. In totaal lag er ruim 34.000 euro in de auto. Alsof het nog niet genoeg was hadden ze zelf ook nog 4150 en 2120 euro aan cash op zak.

De twee mannen, uit Straatsburg in Frankrijk, van 28 en 41 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen.

Advertentie
DELEN