Als gedeeld koploper reist Sparta dit weekend af naar Zwolle, waar PEC de tegenstander is. De thuisploeg wacht nog op de eerste punten van dit seizoen, nadat Willem II, FC Utrecht en Vitesse te sterk bleken voor de ploeg van John Stegeman.

Die Stegeman nam afgelopen zomer het stokje over van Jaap Stam, die naar Feyenoord vertrok. Met enkele versterkingen, zoals oud-Spartaan Iliass Bel Hassani, kent de club een moeizame competitiestart, waar het dit weekend afscheid van wil nemen.

Sparta heeft niets te klagen over het begin van het seizoen. Tegen Feyenoord werd een punt gepakt, waarna VVV-Venlo en ADO Den Haag opzij werden gezet. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden zullen de Rotterdammers met een goed gevoel naar Overijssel gaan.

Joël Piroe zal mogelijk voor het eerst deel uitmaken van de wedstrijdselectie. De aanvaller, die op huurbasis overkomt van PSV, kent eveneens een goede competitiestart, met een goal en drie assists in twee duels voor Jong PSV. Gisterochtend werd hij gepresenteerd door Sparta, waarna hij al twee keer meetrainde met zijn nieuwe club.

Advertentie
DELEN